כללי אחסנה ליבואני מזון

על מנת להיות יבואן מזון ולייבא חומרי גלם או כל מוצר מזון לישראל יש לעמוד בתנאים של משרד הבריאות בישראל .

כאן תקבלו מידע על תהליך יבוא מזון לישראל

על מנת להיות יבואן מזון ולייבא חומרי גלם או כל מוצר מזון לישראל יש לעמוד בתנאים של משרד הבריאות בישראל .ראשית, היבואן צריך לקבל תעודת רישום יבואן. תהליך הרישום כולל הצגת אישור על היות היבואן עוסק מורשה או חברה בע"מ והצגת הסכם חתום עם מחסן מאושר מזון, מחסן שיסכים לאחסן את מוצרי היבואן מזון המיובאים לארץ.

המדינה רוצה לפקח על תהליכי ייבוא המזון לארץ ולשמור על בריאות הציבור, ו ע"י חיוב היבואנים לאחסן את הסחורות במחסנים מאושרי מזון שעברו התאמות מיוחדות לאחסון מזון או או מחסני קירור למזון שמאושרים ע"י משרד הבריאות, מחסן מאושר מזון עובר בדיקות קפדניות וביקורות פתע על בסיס קבוע של משרד הבריאות.

וכל זאת כדי לשמור על רמת מזון גבוהה ולשמור על בריאות הציבור.

 

 

 

בתור יבואן אליך לבחור את המחסן הלוגיסטי לפי מספר פרמטרים.

  1. סוג המחסן – מחסן לאחסון מזון יבש או מחסן קירור והקפאה.
  2. מיקום המחסן – מיקום המחסן ישפיע על עלות ההובלות ואזורי החלוקה של העסק שלכם.
  3. מחיר- כמובן שמחיר האחסנה הוא פקטור משמעותי ויש לבדוק מחירים.

סוגי מזון שונים זקוקים לאחסון בטמפרטורה שונה. לכן כדי לבדוק טוב טוב מול היצרן את הטמפרורה האופטימלית עבור הסחורה שלכם.

מחסנים מאושרי מזון רבים בישראל מאפשרים בקרת טמפרטורה המתאימה לכל סוגי המזון.

 

אילו שירותים חשוב לקבל במחסנים לוגיסטיים

חשוב לבדוק האם המחסן לוגיסטי למזון גם מספק שירותי שינוע ושירותי ערך מוסף בנוסף לאחסנה או אחסנה בקירור.

החברות לוגיסטיקה המובילות בישראל מאפשרות גישה ממוחשבת למלאים שמאוחסנים אצלן.

ניהול מלאי דיגיטלי של המוצרים במחסנים חשוב ביותר . כך שאתם בתור יבואנים יכולים לעקוב בזמן אמת על המוצרים שנמצאים במחסן

בנוסף, נושא השירות שמקבלים במחסני הקירור הוא בעל חשיבות גבוהה. היבואן צריך לבדוק האם יהיה לו מנהל לקוחות אישי שיהיה ברמת זמינות גבוהה ויוכל לספק שירות בכל עת לגבי ההזמנה והמוצרים המאוחסנים. במידה והתשובה חיובית, כדאי להמשיך ולהתקדם לשלב חתימת ההסכם על אחסון מוצרי המזון.

דילוג לתוכן